Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:
http://repositorio.ikiam.edu.ec/jspui/handle/RD_IKIAM/58
Título : | "Horchata" drink in Southern Ecuador: medicinal plants and people’s wellbeing |
Autor : | Ríos, Montserrat Tinitana, Fani Jarrín Valladares, Pablo Santiago Donoso, Natalia Romero Benavides, Juan Carlos |
Palabras clave : | Horchata drink Herbal mixture Medicinal plants Traditional markets Fidelity level Factor of informant consensus Cluster analysis |
Fecha de publicación : | 2017 |
Editorial : | BioMed Central |
Citación : | Rios, M., Tinitana, F., Jarrín V, P., Donoso, N., & Romero-Benavides, J. C. (2017). “Horchata” drink in Southern Ecuador: Medicinal plants and people’s wellbeing. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine, 13(1), 1–20. doi:10.1186/s13002-017-0145-z |
Citación : | PRODUCCIÓN CIENTÍFICA - ARTÍCULO CIENTÍFICO;A-IKIAM-000001 |
Resumen : | The “horchata” is a herbal mixture infusion consumed in Southern Ecuador. It remains unknown how vendors group the plant species to sell them at traditional markets. This research documented the following: 1) a list of medicinal plant species sold for the drink; 2) the culturally important medicinal plant species; 3) the agreement among vendors regarding the medicinal plants species and their therapeutic use; and 4) the groups of medicinal plants sold for the preparation of “horchata.” |
Descripción : | Nature Comunications |
URI : | http://repositorio.ikiam.edu.ec/jspui/handle/RD_IKIAM/58 https://doi.org/10.1186/s13002-017-0145-z |
Aparece en las colecciones: | ARTÍCULOS CIENTÍFICOS |
Ficheros en este ítem:
Fichero | Descripción | Tamaño | Formato | |
---|---|---|---|---|
A-IKIAM-000001.pdf | “Horchata” drink in Southern Ecuador: medicinal plants and people’s wellbeing | 2,63 MB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons