Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://repositorio.ikiam.edu.ec/jspui/handle/RD_IKIAM/58
Título : "Horchata" drink in Southern Ecuador: medicinal plants and people’s wellbeing
Autor : Ríos, Montserrat
Tinitana, Fani
Jarrín Valladares, Pablo Santiago
Donoso, Natalia
Romero Benavides, Juan Carlos
Palabras clave : Horchata drink
Herbal mixture
Medicinal plants
Traditional markets
Fidelity level
Factor of informant consensus
Cluster analysis
Fecha de publicación : 2017
Editorial : BioMed Central
Citación : Rios, M., Tinitana, F., Jarrín V, P., Donoso, N., & Romero-Benavides, J. C. (2017). “Horchata” drink in Southern Ecuador: Medicinal plants and people’s wellbeing. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine, 13(1), 1–20. doi:10.1186/s13002-017-0145-z
Citación : PRODUCCIÓN CIENTÍFICA - ARTÍCULO CIENTÍFICO;A-IKIAM-000001
Resumen : The “horchata” is a herbal mixture infusion consumed in Southern Ecuador. It remains unknown how vendors group the plant species to sell them at traditional markets. This research documented the following: 1) a list of medicinal plant species sold for the drink; 2) the culturally important medicinal plant species; 3) the agreement among vendors regarding the medicinal plants species and their therapeutic use; and 4) the groups of medicinal plants sold for the preparation of “horchata.”
Descripción : Nature Comunications
URI : http://repositorio.ikiam.edu.ec/jspui/handle/RD_IKIAM/58
https://doi.org/10.1186/s13002-017-0145-z
Aparece en las colecciones: ARTÍCULOS CIENTÍFICOS

Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato  
A-IKIAM-000001.pdf“Horchata” drink in Southern Ecuador: medicinal plants and people’s wellbeing2,63 MBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir


Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons Creative Commons